2019-02-07
某日同朋友黎到呢間位於荔枝角嘅日本餐廳食晚飯😋餐廳主打食爐端燒,雖然呢間餐廳唔係好出名,估唔到都幾有驚喜wor😗先講飲品,我地order左兩款,一款係乳酸飲品,另一款係蜜桃酒烏龍茶,兩款飲品都充滿果香,非常清甜,蜜桃酒烏龍茶有淡淡酒香,好易入口。食物方面,我地order以下菜式:燒扇貝扇貝肉質鮮嫩,加左牛油同香草燒,非常惹味。明太子玉子燒我個人最鍾意呢道菜因為玉子整得好嫩滑,配上惹味嘅明太子,簡直係perfect match!!海膽刺身海膽刺身都幾新鮮,味道鮮甜,咬落有少少爽口,價錢亦唔算太貴。炸芝士年糕年糕外皮炸得好香脆,芝士同年糕融為一體,食落口感煙煙韌韌,感覺亦唔會好油膩。燒牛舌一啲都唔韌!充滿牛香味,調味鹹淡適中。味噌焗蠔呢道菜因為落左味噌,所以比較濃味。蠔肉鮮甜,都幾有肉地架。蟹腳海鮮鍋物呢個鍋物材料非常豐富,有魚肉、蟹、菌類、蔬菜、豆腐等。蟹腳大大條,肉質結實,鮮甜嫩滑,食得出好新鮮!魚肉亦非常鮮甜,湯底鮮甜,蔬菜🥬同菌類索曬啲湯汁,所以特別好味!呢間餐廳環境幾舒服,食物質素又OK,好適合約埋三五知己黎呢度飲返杯,食下爐端燒喔~
食物方面,我地order以下菜式:
燒扇貝
扇貝肉質鮮嫩,加左牛油同香草燒,非常惹味。
明太子玉子燒
海膽刺身
炸芝士年糕
燒牛舌
一啲都唔韌!充滿牛香味,調味鹹淡適中。
味噌焗蠔
呢道菜因為落左味噌,所以比較濃味。蠔肉鮮甜,都幾有肉地架。
蟹腳海鮮鍋物
呢個鍋物材料非常豐富,有魚肉、蟹、菌類、蔬菜、豆腐等。