2018-07-22
同老豆去慶祝生日梗係要搵返間有番咁上下質素嘅中式餐廳食,我哋經過一輪討論同埋聽到電台蘇絲黃嘅節目介紹,決定去奧海城嘅利寶閣,我覺得呢個選擇絕對冇錯,無論餐廳嘅食物、環境既舒適、 同埋服務,確實係一流,連我老豆 要求高嘅人都覺得好滿意,絕對值得推介。呢排餐廳做推介,有原隻鮑魚,可以用刀叉食嘅size,都只係廿蚊一隻, 唔好以為咁平一定係好細隻,鮑魚嘅份量絕對有驚喜,炆得好林 又夠厚肉,呢個唔點就真係浪費,呢個優惠喺餐單上面冇寫,係店員話畀我地知先知道,不過此優惠就每人限定一隻。另外嘅優惠有燒乳鴿,呢個又係唔點對唔住自己,只係28蚊一隻,仲要不限隻數,28蚊嘅乳鴿一啲都唔弱,同平時酒樓食開嘅份量size差不多, 乳鴿炸得香脆好味, 但一啲都唔油,推介必食。老豆生日梗係要食啲好嘢,我地一點左佛跳牆配叉燒蛋飯嘅套餐,都只係188蚊,佛跳牆堅係真材實料,有鮑魚、海參、螺頭、魚翅、花膠等等嘅珍貴材料,絕對絕對超值,簡直係大滿足。利寶閣出名嘅叉燒,絕對名不虛傳, 叉燒蛋飯既叉燒,面頭燒得香甜可口,肥大肉厚,加埋一隻太陽蛋,同埋豉油醬汁,簡直冇得頂。食完覺得太正本來想點多一份, 但係驚你話叉燒已經賣曬
食完覺得太正本來想點多一份, 但係驚你話叉燒已經賣曬,所以唯有下次再嚟過。
我哋都再點左其他嘅菜式有芒果大蝦 粉絲雜菜煲賽螃蟹等等可以話樣樣都有質素。
粉絲雜菜煲嘅湯底估佢唔到咁好味, 奶白色嘅湯底帶點魚同豆腐湯嘅味道,配親粉絲雜菜非常好味。
另外賽螃蟹都係值得推介嘅菜式,賽螃蟹除咗嫩滑可口之外,裏面仲 有好多帶子,食落口感非常好,一定要試。
呢個晚餐最值得讚賞嘅地方係餐廳職員嘅服務態度,由經理去到傳菜姐姐,個個都好有禮貌,面帶笑容,令到你覺得賓至如歸,當晚我哋比較晏去到,所以食到十點剩班我哋一枱客,佢哋都會就仲面帶笑容為我哋服務,而最後仲送埋甜品糖水紅豆沙比我地食,絕對係爆讚。