<爆爆锅> 📍铜锣湾🔸中价位火锅 🥘 食材新鲜🔸乌鸡汤底有睇头 🔥🔥🔥大热天时,铜锣湾唔知食乜好 🤓❔❔❔ 唔洗等位Walk-in即位,餐厅够晒冷气 🌬️ 一入餐厅暑气全消 ☃️落Order程序:第一步:拣主食主食有猪、牛、鸡、海鲜 🦐 海鲜拼盘如Menu一般丰富,鱼片、鱿鱼、虾、蚬 😋😋😋 海鲜鲜味十足,食落口唔似冰鲜货。第二步: 拣碳水化合物我同朋友仔都推荐新竹米粉 🩵💙🩵 So authentic made in Taiwan 🇹🇼 食落爽口,唔Un胃。第三步:拣锅底冷气咁大就自动要食晒啲够火气嘅锅啦 🥘🔥 我拣左爆炒烧酒乌鸡锅 🔥 侍应会系客人面前落酒爆炒乌鸡,然后倒入上汤滚起。汤低姜味浓郁 🫚🫚🫚 十分驱风第四步:自行决定追加小食/饮品我加$28左个辣味凉拌牛肚 🙃 无奈地觉得真心细碟。隔篱饭香,朋友仔叫果份夜市炸鱿鱼好似抵食啲。餐厅仲有offer蔬菜 & 调味Refill 😌 临尾仲有雪条,开心大满足 🩵🩵🩵晚市埋单二人唔洗$500 😎
<爆爆锅> 📍铜锣湾
🔸中价位火锅 🥘 食材新鲜