2021-06-07
嚟到尖沙咀,真係唔愁冇嘢食。但係呢間Burgeroom長期都Full, 要排隊、好熱鬧今日同friend出開嚟,就一於試下啲burger有幾好食啦~估唔到burger嘅變化都可以有咁多,除咗牛肉類、魚、海鮮類、雞鴨類,仲有素類。另外仲有all day breakfast、小食、沙律同埋drink menu,都幾花多眼亂呀。呢度唔收加一,採取自助付款形式。呢度主要食burger,但係入去都有種似就Bar嘅感覺。包括係啲間隔、裝飾、隱私度、空間感都Okay, 仲有個好大嘅bar corner 講番啲burger先。一個我哋叫咗蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡。Burger上枱嗰時都令我地都嘩咗一聲好多餡料呀!!店員已經好貼心咁幫我地切開咗兩半,啲饀料都係多到滿瀉,如果三五知己一齊來就可以share。要叫佢做「躺平漢堡」先得 牛肉可能刻意煮得生啲淋啲,有少少肉粒,好滑嫩。蜜糖芥末醬同大烤菇個味好夾,唔錯唔錯。啡菇好juicy,可惜個口唔夠大,唔可以一啖過食晒~唔知道一次過食會係點樣既味道呢😂😂另一個期待已久嘅係軟殼蟹漢堡,都冇失望呀。軟殼蟹size好大,分量剛好。而且炸漿好脆口,就算放咗少少時間,
另一個期待已久嘅係軟殼蟹漢堡,都冇失望呀。軟殼蟹size好大,分量剛好。而且炸漿好脆口,就算放咗少少時間,食落都仲脆卜卜,食到軟殼蟹本身都有啲肉汁。 加埋個他他醬,好夾到。
另外我哋仲嗌咗牛油果醬芝士薯條,68蚊都好大兜。牛油果醬好creamy, 好smooth,帶點清新的感覺。表面灑左啲蕃茄碎,令個口感更Rich. 加埋平均佈滿嘅車打芝士醬,都非常濃味。薯條可能自己鐘意食得脆啲,而芝士加牛油果醬可能會令薯條變軟身左。如果鐘意食脆身的,建議就咁叫個脆薯條就已經好唔錯喇。