2023-10-02
𝔻𝕖𝕗𝕚𝕟𝕚𝕥𝕖𝕝𝕪 𝕟𝕖𝕖𝕕 𝕒𝕟 𝕒𝕡𝕣𝕠𝕟🧙🏽♂️𝕥𝕙𝕖 𝕛𝕦𝕚𝕔𝕖 𝕨𝕖𝕟𝕥 𝕖𝕧𝕖𝕣𝕪𝕨𝕙𝕖𝕣𝕖平日晚上同爸爸🫶🏽泊左車係尖沙嘴行街,心血來潮想食 burger🍔,上網搵到呢間 Burger Mate👯,mate 一字好有美式feel🇺🇸~唔可以睇小小店既厲害🥸,以為金巴利道呢個轉角位未必好多人流,星期三既晚上都可以坐得滿滿,證明係有實力🦾。我地揀左兩個漢堡☄️,一個係黑松露蘑菇安格斯牛漢堡,店員大力推介加瑞士芝士😏。黑松露蘑菇香得誇張🍄,配充滿牛味既安格斯牛肉🐂,同其他配菜好夾,只能說呢個漢堡係必選✳️。另一個係頂級A5日本上州牛和牛漢堡,另一種既香味♨️,係來自和牛同烤洋蔥🧅。和牛相對缺少咸味🤭,爸爸表示加兩粒鹽就更正。餐廳有提供即棄手套🧤,超重要🌝;店員有提醒要⚠️小心爆汁⚠️,漢堡扒真係非常 juicy😵,食食下爆左落衫上💣。🍄Black Truffle Mushroom Beef Burger | $125🧀Swiss Cheese | +$12🐃Premium A5 Japanese Wagyu Burger | $130食咁重口味既食物,點少得邪惡飲品👀,我地嗌左香蕉奶昔
🧀Swiss Cheese | +$12
食咁重口味既食物,點少得邪惡飲品👀,我地嗌左香蕉奶昔同 1664 啤酒🤘🏽。香蕉奶昔夠濃郁,香蕉既香氣充滿左成個口腔🤪。而啤酒就唔洗講啦🤼♂️,配漢堡一流。
🍌Banana Milkshake | $42
🍺1664 Blanc | $48