2018-11-30 309 浏览
今日去銅鑼灣開會,lunch 求其起sogo買個飯團頂住,開完會後肚餓到暈,同事話附近有間燒味飯店好正,唔使諗,快D去,去到不用等位,但餐廳D坐位都幾密,不過都ok嘅,可能下午茶時段唔多人,所以感覺唔太迫,看看餐牌,餐廳主打燒鵝,就要一個燒鵝飯,加杯咸檸七。朋友就叫左個茶餐,义燒意粉配炒蛋多士,奶茶。先說朋友的茶餐,(朋友告知)炒蛋香滑,多士香脆鬆軟,比好多茶餐㕔做得出色!义燒,甜甜的林滑鬆軟,但不夠肥,下次要叫肥义。🤣🤣🤣不過最好是撘左條菜心,感覺健康D。期待的燒鵝飯,其實都幾大碟,皮脆,肉香,但唔太肥,醃味幾好不太咸。一樣撘條菜心,窩心。仲有少少鹹酸菜中和返燒鵝的油膩感。最後飲番啖鹹檸七~!幸福~!

最後飲番啖鹹檸七~!幸福~!

燒鵝飯
2018-11-30