2009-08-09 16 浏览
AUG 5, 2009 (LUNCH)今日中五放榜大日子,孩子原校收返真係太高興!佢話要嚟食佢最鍾意嘅汁燒雞扖,所以專登駛車落嚟同大公子食啦!汁燒雞扖拉麵定食:$38汁燒雞扖拉麵、蟹籽沙律、是日手卷&罐裝可樂雞扖依然大大塊,水準極佳,拉麵好過前次好多,無一餅嘢咁!蟹籽沙律 ~ 蟹籽也跟往常一樣多,不過今次唔係配青瓜絲係椰菜絲,不過都係咁新鮮爽脆!是日手卷(熟八爪魚有汁嗰種)顏色唔係幾好睇,少少似甩咗色咁,不過大公子話味道ok 喎!我就要咗個日式咖喱豬扖飯定食:$38日式咖喱豬扖飯、蟹籽沙律、三文魚刺身&柚子茶日式咖喱豬扖飯 ~ 豬扖都係好大好大塊,好脆,炸皮一D都唔厚,咬落去仲有肉汁流出嚟!咖喱汁出哂煙,味非常濃郁!真係好滿足!不過差咗少少薯仔 &金筍,顏色略遜!三文魚刺身三片,非常肥美,跟餐的確覺得好抵!因為今日個妹妹話芒果紅茶無嚟貨,所以就試咗杯就咁用水沖嘅柚子茶,不過好淡,但就成杯都滿哂柚子,感覺好怪淡似水,成杯渣!燒魷魚筒 $38幾大隻唔計條魷魚鬚都成7”長,因為條鬚剪斷咗上碟,肉好彈牙,燒汁好香甜!今日D服務跟上次嚟差得遠,好親切,笑容甜美,令人舒服得多,上次係叫都無人理!仲
AUG 5, 2009 (LUNCH)
今日中五放榜大日子,孩子原校收返真係太高興!
汁燒雞扖拉麵定食:$38
汁燒雞扖拉麵、蟹籽沙律、是日手卷&罐裝可樂
雞扖依然大大塊,水準極佳,拉麵好過前次好多,無一餅嘢咁!

是日手卷(熟八爪魚有汁嗰種)
顏色唔係幾好睇,少少似甩咗色咁,不過大公子話味道ok 喎!

我就要咗個日式咖喱豬扖飯定食:$38
日式咖喱豬扖飯、蟹籽沙律、三文魚刺身&柚子茶

三文魚刺身三片,非常肥美,跟餐的確覺得好抵!

燒魷魚筒 $38

仲有好多嘢想試,還是會再嚟!

2009-08-05