俾人妻呃咗一朝早黎花墟睇花🥱原來冇咁早開…逛下逛下到10點半先醒起一早追巴士未食早餐🙄然後企左係三不到(商場)嘅地方…見到有燒味專門店開門😯我哋就話不如早餐試吓食燒味😬因為我想食燒鵝髀😂😂😂食物金牌燒鵝髀飯呢個真係不得了,深井燒鵝都冇佢咁好食😋佢呢度嘅燒鵝皮好脆,真係chop chop聲!一定要墊住個碟食,因為佢啲燒鵝汁狂爆出嚟😲啲汁滴晒落啲飯度就勁好食🫵🏻燒鵝髀肉勁滑!五寶飯食燒味飯梗係要嗌五寶飯啦!乜叉都有,試勻師傅全部技藝😈叉燒:夠蜜汁!夠脆口!有燶邊!玫瑰雞:超嫩滑!燒鵝:皮脆肉嫩鹹蛋:又香又流沙最後一定要講燒腩仔!燒腩仔係燒腩仔,佢唔係燒肉👿佢係比燒肉更好食,我未食過咁好味嘅燒腩仔😱😱😱真係會俾佢個皮吸引🤩然後狂食🤡佢個皮好似脆片咁脆…🤫🤫🤫食完仲要買咗半斤take away孝敬下啲隊友冬瓜紅蘿蔔粟米湯超清甜,肯定冇味精,因為飲完仲想再飲!之後加大碗都係$8咋!勁足料🥰佛山燻蹄呢個又係必食!超級爽脆!薑蓉食燒味飯點可以唔介紹薑蓉👿呢個係靈魂之作!佢個薑蓉味好香,有薑味又唔會搶咗青味!燒味汁加薑蓉食飯超級開胃!減肥的事食埋先講🙄其他唔係講笑,我以為10am食燒味好癲,原來係好多

食物

金牌燒鵝髀飯
呢個真係不得了,深井燒鵝都冇佢咁好食😋
佢呢度嘅燒鵝皮好脆,真係chop chop聲!
燒鵝髀肉勁滑!

五寶飯
食燒味飯梗係要嗌五寶飯啦!乜叉都有,試勻師傅全部技藝😈
叉燒:夠蜜汁!夠脆口!有燶邊!
玫瑰雞:超嫩滑!
燒鵝:皮脆肉嫩
鹹蛋:又香又流沙

最後一定要講燒腩仔!

🤫🤫🤫食完仲要買咗半斤take away孝敬下啲隊友

冬瓜紅蘿蔔粟米湯

佛山燻蹄
呢個又係必食!超級爽脆!

薑蓉
燒味汁加薑蓉食飯超級開胃!
減肥的事食埋先講🙄

其他

唔係講笑,我以為10am食燒味好癲,原來係好多人特登第一站過嚟食完嘢就去行街😲仲要好多都係外國人…
呢間真心book mark!我同人妻買咗燒腩仔返去加餸,本身冇諗住預啲小朋友會食,結果佢哋都話好好食,半斤唔夠分🤧🤧🤧
我會記住星期三去買,星期三係燒腩仔特價💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️