2023-04-25
「校長燒肉日韓料理」係有幾間分店,今次黎到荃灣既分店搭lift上到去見到好大是佔全層,座位之間好闊落,仲見到一些是for1人去食的座位,1個人食無難度~有種韓式玩味感覺,有多個霓虹燈作裝飾之餘,亦係指示牌來的,顯示食物嘅區域。食物種類同款式都有好多,而且清楚寫明喔🔸黃金時間 7:15pm-9:15pm $228(成人)韓燒既同時仲可以打邊爐🍲,2種嘅享受之餘有過百款食品及飲品,係自助形式任簡呀,想夾幾多自己可控制數量呀😍 咁多野食價錢上都抵食呀即食區域🍽️有沙律區 🥗、泡菜、人蔘雞湯、炸物區,就連點心都有😂係用蒸籠蒸住的啲嘢食未熟嘅時候都可以食住呢啲😆燒肉區🥩肉類有豬🐷、牛🐮、雞🐔有豬扒、雞扒、牛仔骨、雞軟骨、雞腎、午餐肉、腸仔、五花腩、肥牛片、豬肋骨、牛舌等等,有不同的味道。除左有肉仲有海鮮選擇,魷魚鬚、多春魚…魷魚鬚好適合拎黎燒蔬菜區🥬有成10幾款蔬菜,可以用邊爐🍲煮啲菜黎食有豆苗同蟲松花,呢2款平時出去任食打邊爐都好小見呀!飲品區🧃有平時飲開既紙包、罐裝飲品,有個好細心位就係有些飲品嘢放係雪櫃、有些放係暖櫃裏,仲有啲放咗係室溫,啱晒有啲唔想飲凍嘢嘅朋友。除左一啲普通飲品之外,喜歡
🔸黃金時間 7:15pm-9:15pm $228(成人)
即食區域🍽️
有沙律區 🥗、泡菜、人蔘雞湯、炸物區,就連點心都有😂
係用蒸籠蒸住的
啲嘢食未熟嘅時候都可以食住呢啲😆
燒肉區🥩
肉類有豬🐷、牛🐮、雞🐔
魷魚鬚好適合拎黎燒
蔬菜區🥬
有成10幾款蔬菜,可以用邊爐🍲煮啲菜黎食
有豆苗同蟲松花,呢2款平時出去任食打邊爐都好小見呀!
飲品區🧃
除左一啲普通飲品之外,喜歡飲酒嘅人時可以留意👀梅酒🥃同清酒🍶可以任飲呀!
花茶區🌸
好特別呀!有多款不同款的養生花茶,自己隨意地配搭自己喜歡的花茶!