2022-05-22
#chuchu食在青衣📍 佐賀山田 呢間開咗唔算好耐,目測有30張枱左右啦!佢哋有燒肉或者邊爐嘅放題,可以食90分鐘!星期五晏就去食唔洗等位,不過入面都算full!—————————————————————❣️ 嚴選美國牛肩肉午市放題 一至四$123 五$133 Lunch邊爐黎講都幾抵!🥩美國牛肩肉雖然係平set但牛肉嘅紋理都ok靚靚、脂肪分佈均勻,唔會好嚡好難咬!嗌左兩三轉質素都冇下降,上咁多碟都幾睇得!🐖美國豚肉都幾好食唔會話好難咬!🍗特選雞腿肉雞好滑,好有雞味!湯底🥘壽喜燒🐷鐘意呢個多啲,啲牛肉會甜啲,啲菜又好食!🍅完熟蕃茄蕃茄味都有嘅,如果唔夠蕃茄,可以係自助吧再拎落去煮吓!🍢配料自助區黎!有唔同嘅丸類、蔬菜可以揀,最basic嘅都有,略嫌選擇唔多,不過🐷唔係好食丸所以都冇乜所謂🤣🥬菜放係雪櫃一碗碗咁,都新鮮同乾淨啲啦,感覺上🤣🍮甜品雪糕甜品放係甜品櫃嘅,🐷對佢哋全部都0興趣,所以交比你哋試!雪糕就係樂天嘅雪條,都好多款!🐷食左杯雲尼拿雪糕,都唔錯!🥤飲品出面嘅飲品選擇都好齊全,汽水呀茶呀水都有—————————————————————不專業評分👅好味指數:7/10💰性價比:7
📍 佐賀山田
❣️ 嚴選美國牛肩肉午市放題 一至四$123 五$133
Lunch邊爐黎講都幾抵!
🥩美國牛肩肉
都幾好食唔會話好難咬!
🍗特選雞腿肉
雞好滑,好有雞味!
湯底
🥘壽喜燒
🐷鐘意呢個多啲,啲牛肉會甜啲,啲菜又好食!
🍅完熟蕃茄
蕃茄味都有嘅,如果唔夠蕃茄,可以係自助吧再拎落去煮吓!
🍢配料
🥬菜
放係雪櫃一碗碗咁,都新鮮同乾淨啲啦,感覺上🤣
🍮甜品雪糕
🥤飲品
出面嘅飲品選擇都好齊全,汽水呀茶呀水都有
不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:6/10
—————————————————————
🏡地址: 佐賀山田 (青衣)
青衣青敬路33號青衣城1期2樓203號舖
#chuchu打邊爐
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店