2016-07-05 244 浏览
我個人好鍾意食燒肉,但男友就比較鍾意食海鮮類,所以一發現呢間有燒肉亦有刺身食,就上去試下啦!坐底後會有一個平板落單,好方便!又唔怕落錯單!首先每枱會有一隻刺身船,海膽係有4人以上就送一板!刺身唔會好似好薄好細舊咁,厚厚一舊,好滿足,亦好鮮甜!而海膽雖然係送,但都係好新鮮,唔會夾唔起,係有小小腥但並唔會苦~如果不夠4人亦可以加$98一板海膽~因為我絕對要食和牛同海鮮,所以我地加左錢要二人前海鮮和牛盛合~店員推介龍蝦尾,話好鮮甜,所以男友又忍唔住加錢XD二人前海鮮和牛盛合除左和牛,仲有新鮮大蝦、蠔、鮑魚、扇貝~連丸類都係台灣入貨,好特別亦不錯吃!個龍蝦尾真係無介紹錯,鮮甜好味又彈牙,男友大讚!燒蠔都唔錯!尚鮮一口牛,和牛粒,燒帶子、燒鮑魚都係我最愛!伊比利亞黑豚都好味,個質地好得意,煙煙UN Un!牛舌我都係鍾意薄一啲好味啲!呢度太厚食到飽飽埋單之時竟然仲有Movenpick 雪糕...真係飽到頂上心口啦..唯有放棄甜品櫃肉的甜品><最最欣賞係佢有玫瑰海鹽,和牛真係落小小海鹽加黑椒就已經好好食!唔需要下下都醫油既~而海鮮亦有為海鮮而設的醬汁~食到咁飽每人大約350左右,我都覺得好抵食呀!!
坐底後會有一個平板落單,好方便!又唔怕落錯單!
首先每枱會有一隻刺身船,海膽係有4人以上就送一板!
刺身唔會好似好薄好細舊咁,厚厚一舊,好滿足,亦好鮮甜!
如果不夠4人亦可以加$98一板海膽~
店員推介龍蝦尾,話好鮮甜,所以男友又忍唔住加錢XD
二人前海鮮和牛盛合除左和牛,仲有新鮮大蝦、蠔、鮑魚、扇貝~
連丸類都係台灣入貨,好特別亦不錯吃!
個龍蝦尾真係無介紹錯,鮮甜好味又彈牙,男友大讚!
燒蠔都唔錯!
尚鮮一口牛,和牛粒,燒帶子、燒鮑魚都係我最愛!
伊比利亞黑豚都好味,個質地好得意,煙煙UN Un!
牛舌我都係鍾意薄一啲好味啲!呢度太厚
而海鮮亦有為海鮮而設的醬汁~
食到咁飽每人大約350左右,我都覺得好抵食呀!!
题外话/补充资料: 店員每次收走海鮮有水的碟都會倒瀉係地下..雖然都係即時抺左佢拖地,但都希望可以小心小小~因為啲水都會彈到去腳度...
2016-06-20