2023-02-16 260 浏览
安平燒肉好耐無食過啦~ 環境乾淨同大,食完都無乜味道!難得可以平日午市嚟食放題,我哋就叫咗澳洲M5和牛104款任食 $368/位小食先食左涼拌小黃瓜、彭湖花枝排同埋滷水鴨舌先,酸甜開胃, 鴨舌都有肉地。當然唔少得台灣香腸,帶甜甜!另外仲有金黃翠玉苦瓜、安平炸柯卷等等。Cheese鵪鶉蛋新款?之前無食過,開場小食!出面除咗有得食飯外,仲可以叫櫻花蝦手工拌麵。澳洲M5和牛同安格斯牛小排係特別有,牛味會重啲,想多油脂少少就要叫美國個種。澳洲M5和牛肩胛肉好快熟,快快入口就係爽!期間限定有和牛牛板腱,yeah~ 至愛牛板腱!之後仲有嚴選牛舌芯好好味,好軟林又厚切!安平黃金醬for生菜包,佢中間有啲麻醬同埋花生醬!而辣椒醬就係加咗台灣麻油加辣。豬肉有好多款式,其中食咗原住民豬肉,多麻蔥油?少少似食鹽豬肉!雞類最正係可以食香辣雞心,另外有唔同嘅雞件,叫咗九層塔雞肉。檸檬汁係比海鮮提先!如果想要肉類提味就要用啊玫瑰岩鹽。海鮮類有帆立貝、屏東燒魚腹、爽彈虎蝦同埋鹽燒生蠔。帆立貝同燒生蠔多食,大粒無沙,very nice!台灣鯛魚下巴大大條,重油!燒起時覺得有「燒肉」味咁,好正!外面無見過有,必食ite
安平燒肉好耐無食過啦~ 環境乾淨同大,食完都無乜味道!

出面除咗有得食飯外,仲可以叫櫻花蝦手工拌麵。

台灣鯛魚下巴大大條,重油!燒起時覺得有「燒肉」味咁,好正!外面無見過有,必食item!

外面有得夾同款嘅菜,我哋另外叫咗奶油金菇。

都係冷泡茶為主,for我,哈哈!桂香烏龍
另外都可以叫手搖飲品,百香果綠茶同埋紅火果茶等等。

台灣小枕頭同燒菠蘿一樣要食多幾件,外面食成$3x一份,呵呵!今期嘅期間限定雪糕喺夏威夷果仁,另外仲有自家製嘅仙草芋圓。凍食,多料。仙草勁重手落滿,芋圓都唔錯。
午餐