2015-03-01
雷橋燒肉放題今日去到銅鑼灣食燒肉放題,我太鐘意食啲要親力親為既餐廳,燒肉放題有得自己燒,正!入到去環境好靚,好有日本氣氛,地方亦整潔企理,所以第一印象幾好!一開始就食刺身刺身擺得好靚,甜蝦同帶子幾新鮮,不過三文魚就薄左少少,但我同男朋友兩個人竟然清哂盤刺身!呢個燒肉拼盤又係擺得靚靚既,最好食係一口牛肋肉同五花肉!男友負責燒,一口牛肋肉燒到好香,一放入口,肉邊微脆,油花慢慢溶化,唔使點醬都已經好食。不過有部分肉略嫌切得太薄,好快就燒到乾哂,如果厚返少少,肉質食落會嫩滑啲又冇咁易燶。仲有個黑椒牛舌根肉太多黑椒,食唔到肉味之餘,仲辣到飛起!其實落少少當調下味就已經ok。仲有大蝦燒,每人一隻,真係好大隻,肉質仲非常新鮮彈牙!呢碟係蔥醬油牛肋肉,就咁用眼睇都知正,脂肪分佈非常平均,肉質嫩滑又佈滿肉汁!牛味好濃郁,係我全晚最鐘意!好味呀!不過,俾我發現到呢度係冇蝦天婦羅食lol 但其實佢地既天婦羅係幾好食嫁,香脆得黎炸漿唔會太厚,如果有埋蝦天婦羅就正啦!另外,店員服務態度好好呀,有求必應,有問必答!見到之前食評話佢唔好食,話會中伏,我去完之後覺得唔差wo,起碼一定好過旺角宮kei!!!
雷橋燒肉放題
另外,店員服務態度好好呀,有求必應,有問必答!