2024-03-14
雖然不是屯門人,但都成日喺屯門搵嘢食,食得最多係屯門市廣場,今次朋友推介一間開咗冇耐的烤肉店,佢坐落於屯門市廣場隔離的時代廣場,喺屯門站落車行過來都係5分鐘左近,交通非常之便利。两人點咗呢個90分鐘美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題,可以食嘅嘢都唔少,因此都吸引咗好多人來幫襯。好特別嘅係呢個放題包咗個迷你雜錦關東煮鍋物,即係話烤肉嘅時候仲可以有D鍋物食,真係一舉二得。除咗牛之外,亦有豬、雞、海鮮、小食可點,而且D肉類除咗原味,仲有味噌、燒肉汁、塩醬、辛味可選擇,照顧唔同口味,够晒貼心。以下就係我哋揀嘅食物:牛舌(燒肉汁)、1美國SRF金標牛肩胛肉(味噌)、美國SRF金標牛肩胛肉(燒肉汁)、多春魚、豬頸肉(味噌)、日本豚梅肉(味噌)、牛舌(燒肉汁)、美國SRF金標、牛肩胛肉(原味)、車海老、牛油带子、牛油煮蜆、塩燒鯖魚、半殻青口、墨魚仔,多不勝數。其中金標肩胛肉,牛舌同埋海鮮類都嗌咗多轉,之後仲有甜品,雪糕,雪條食,好飽,好滿足。