2023-03-29 89 浏览
香港近年來開咗唔少燒肉店,朋友推介呢間位於粉嶺中心嘅餐廳,除咗有定食之外亦提供任飲任食放題~ 平日晚上到訪都大排長龍,環境乾淨,座位之間有適當嘅距離,而且有大大個抽油煙機,油煙味唔重,值得讚賞🫣120分鐘任飲任食放題有齊牛/豚/雞/羊、海鮮、野菜、冷盤同主食,而生菜同罐裝嘢飲就要自己出去攞~ 肉類方面推介牛仔骨、梅肉同羊架,味道香濃,油脂豐富,呢個價錢食到咁嘅質素真係無得say!另外雞腿肉仲有芝士可以點嚟食,會話幾有趣😆相對嚟計海鮮類反而有驚喜,扇貝同青口大大隻,燒完都唔會覺得好乾、魷魚爽口彈牙、三文魚鮮甜多汁、多春魚魚油香突出、甲羅燒蟹膏滿滿,配飯一流呀💖 野菜方面都有幾多選擇,雖然好飽但必點日本紫蕃薯,底部有少許牛油,咬落香甜,滋味無窮~ 主食有成七款選擇,會話櫻花蝦同紫菜配飯一定係絕配,另外亦有烏東、赤麵同湯~ 另外值得一提嘅係冷盤,竟然有海蜇野菜沙律呀,份量啱啱好,食住肉配菜可以大大咁減低油膩感,唔錯👍🏻