2023-08-18
今日朋友帶咗我去食呢間三郎燒肉.餐廳主打燒肉,亦有刺身同唔同嘅酒類提供,整體走中高價路線.餐廳環境唔算大,裝修具格調,本身環境氛圍都唔錯,當晚隔籬枱有一班人慶祝,熱鬧到呢😅🌸烤和牛肩他他凱撒沙律沙律上面鋪咗幾塊隻炙燒牛肉片,半熟嘅質感,淡淡的調味,配上新鮮嘅沙律菜,感覺清新~🌸 香辣雞翼一口單骨雞翼,惹味可口😋雞翼本身調味已經足夠,不沾沙律醬,反而加d檸檬汁,中和返個辣度,酸酸味味夠開胃😎🌸特選和牛盛合一份和牛盛合可以試上五款不同部位🤓店員教我地用牛油🧈塗抹個燒烤網先開始食😗 下腹肉,牛肩肉,和牛肩胛肉,內側後腿肉和牛牛肩條~整體來講,油脂分布平均,肉質偏紮實.🌸阿波尾雞頸.雞心. 帆立貝.蔬菜第一次燒雞頸肉,都幾爽滑~燒牛油帆立貝正,鮮甜美味🌸和牛煲仔飯米飯唔算粒粒分明,但有醬汁,蔥粒嘅加持,拌埋隻蛋,成個飯好香好惹味~ 煲仔飯嘅和牛牛味夠濃,仲有少少飯焦添🌸柚子雪糕最後以清新嘅柚子雪糕作結~雪糕有少少似雪芭嘅口感,仲有粒粒柚子肉
🌸烤和牛肩他他凱撒沙律
🌸 香辣雞翼
🌸特選和牛盛合
🌸阿波尾雞頸.雞心. 帆立貝.蔬菜
第一次燒雞頸肉,都幾爽滑~
燒牛油帆立貝正,鮮甜美味
🌸和牛煲仔飯
🌸柚子雪糕