2015-07-09
每個星期五也是與朋友聚餐的好時光,今次同朋友收工返到元朗搵食。見到門口甘多人排隊,真係好吸引丫,搞到我地都心思思想食燒肉。我地食7點後個場,仲加左錢upgrade左可以仼食生蠔同刺身,大概等到7:30就可以入去。Upgrade左既客人都會有個生蠔貼紙同埋蟹腳通行卡,甘就可以去拎生蠔同蟹腳啦。擺低左個袋當然就要繞場一周,睇下有咩食啦。可以燒既食物都算幾多,而熟食既選擇都會比較少,因為係燒肉放題嘛,都係專心地燒肉拉!拎完嘢食就開始燒拉,啲食物都係已經調好晒味而且幾入味添!最like就係個金茹肥牛,燒完都唔會散開,值得推介!燒完一轉之後,張紙已經黑黑地。店員好主動幫我地換另一張紙,服務真係唔錯呢!第三轉就燒啲海鮮食下,帶子、海蝦配水果、蕃茄都好好味!除左燒肉之外,刺身同生蠔係必食架!整體上刺身同生蠔都好新鮮!雖然三文魚都唔係腩位,但係都好肥。我最中意食肥啲既三文魚,入口即溶。生蠔食落口首先有咸味,慢慢就食到好鮮甜。
擺低左個袋當然就要繞場一周,睇下有咩食啦。
拎完嘢食就開始燒拉,啲食物都係已經調好晒味而且幾入味添!
最like就係個金茹肥牛,燒完都唔會散開,值得推介!
第三轉就燒啲海鮮食下,帶子、海蝦配水果、蕃茄都好好味!
除左燒肉之外,刺身同生蠔係必食架!
生蠔食落口首先有咸味,慢慢就食到好鮮甜。