2016-05-07 232 浏览
男朋友住藍田,屋企又無飯食。6點幾發覺有點肚餓,所以search下openrice有咩食。藍田竟然有得食放題,價錢百幾蚊又好似幾平下,所以就同男朋友一齊去試一試。6點幾去到未有太多人,我地可以坐卡位,太好了 。 食放題,坐底就一定要狂叫野食 。我地拎哂佢既menu出黎睇,一般放題有既野佢都有,有得食火鍋同扒類,但係我地一心黎食放題就唔叫住先。我地大多數一開始黎到既就係刺身,呢間放題亦都如是,刺身賣相就相當唔錯,而且分量十足,同我寫既份量一樣咁多。三文魚算係正常水平,但係帶子就值得一讚,大大粒,夠新鮮!之後就叫左d火炙既壽司,我男朋友好中意食火炙既壽司,佢話d壽司都算係幾有水準,尢其是係和牛個款,熟度岩岩好,唔會完全熟哂,入口即融。 我地仲有叫左手卷食,味道唔錯,特別係軟殻蟹手卷,軟殻蟹炸得好脆,而且好香口,三文魚手卷就比較普通,唯一一樣唔好就係飯太多😂。 我最愛的日本甜薯都有得食吖,甜薯被燒得外脆內軟。 放題必叫的清酒,味道不錯。 不得不提佢呢間野係有烏龍茶飲既,因為好多放題都未必有,而我又好中意飲。總體黎講,呢間放題既性價比非常高,因為可以食放題之餘又可以据排同打邊爐,一般放題

6點幾去到未有太多人,我地可以坐卡位,太好了

放題,坐底就一定要狂叫野食
三文魚算係正常水平,但係帶子就值得一讚,大大粒,夠新鮮!

我最愛的日本甜薯都有得食吖,甜薯被燒得外脆內軟。

放題必叫的清酒,味道不錯。
總體黎講,呢間放題既性價比非常高,因為可以食放題之餘又可以据排同打邊爐,一般放題野食都有,仲有多款甜品同雪糕食,而且價錢相對其他放題黎講,相對係較為便宜,值得推介!
2016-03-30
串燒