2018-08-16
因為要探朋友,所以走咗去山旮旯嘅筲箕灣,真係好遠好遠好遠⋯⋯嗰度除咗安利魚蛋粉真係諗唔到食乜嘢,見到佢排晒長龍所以就諗住另覓對象!咁啱見到側邊有一間食串燒,格局有情調,人不太多,幾方便傾計!午餐其實選擇唔係好多,來到串燒店梗係食串燒啦!原來午餐都有串燒揀,幾好!幾好!朋友想食飯所以我哋分別叫咗招牌串燒拼盤,咖喱牛舌蛋包飯!由於真係即叫即整所以需時,如果想食速食午餐請勿來!串燒來到,好興奮!淨係賣相已經贏咗。不過份量比較細,其實真係麻麻哋飽番薯仔和豆腐一食就知道係日本食品!番薯很粉狀,非常甜!至於豆腐,是油豆腐的那一種,豆味濃,不是焦脆的那一種,吃得健康一點!至於蘆筍!真係比一百分💯,今次吃的是幼身,用牛油煎的,又爽又甜又香!如果可以多啲,真係可以食極都唔停!沙律都非常好食!係咪好似講留咗一樣野冇錯就係我最鍾意食嘅主角,代表作!煙肉荔枝卷真係前無古人!真係冇諗到可以咁樣配搭得天衣無縫!煙肉煎得非常焦脆,荔枝經過烤焗,變得又甜又多汁,一鹹一甜,一脆一軟!好正好正!好明顯呢個串燒拼唔夠我哋兩個人飽⋯⋯所以朋友嘅咖喱飯就啱啱好啦!蛋香,不老,厚身。牛舌非常腍,大大件,配上熱辣辣嘅日本咖喱汁,甜
由於真係即叫即整所以需時,如果想食速食午餐請勿來!
好明顯呢個串燒拼唔夠我哋兩個人飽⋯⋯
所以朋友嘅咖喱飯就啱啱好啦!
蛋香,不老,厚身。牛舌非常腍,大大件,配上熱辣辣嘅日本咖喱汁,甜甜嘅唔辣嘅!真係好啱我不大食,又愛多餸的我!^
食飽咗,傾左兩個鐘,飲咗杯巨峰乳酸梳打收尾,滿足。