2015-05-04 408 浏览
之前食過旺角分店覺得唔錯,今日去筲箕灣搵朋友就提議去食呢間安安燒啦~蒜茸生燒茄子、成條茄子切開兩邊燒既,中間燒到腍晒我最中意,因為唔夠熟會好辣!蒜茸夠多好正!沙茶燒金菇、我好中意食沙茶醬加埋金菇唔會難食得去邊,果然好味令人滿意~~芝士扇貝、侍應姐姐提議既,都幾好大大隻冇沙,芝士味都好夠,之後呢個我地叫多左一輪!辣酒煮螺肉、辣酒配上螺肉基本上都唔會難食,螺肉幾新鮮肉質有咬口,我覺得酒味可以再濃d咁就正啦!蒜茸燒生蠔、大量蒜茸加落去燒生蠔,生蠔唔算大隻但都鮮甜肥美!鹽燒多春魚、食串燒識食一定食多春魚!唔知點解食燒既野食冇多春魚一定怪怪地,燒到乾身既多春魚好好味呀~糖燒朱古力香蕉、甜品見好多人都食呢個!香蕉燒到腍腍地,上面有層焦糖脆脆係到再加朱古力醬,所有我中意既夾埋一齊食真係好正!食多份都仲得呀~~
2015-04-16