2023-12-30 37 浏览
嚟到呢間燒肉鋪,真係滿足到我啲味蕾!一開始食咗個龍蝦尾,外皮烤得啱啱好,入口即刻嚟個「噴香」,係咁樣帶出咗龍蝦嗰種淡淡嘅海鮮鮮味,真係正到飛起!跟住試嘅扇貝,豪邁兼且飽滿,蒜蓉牛油嘅香氣令人「喉吓一聲」。再食牛舌芯,吓!咬落去真係得嗰種「彈牙」感覺,冇得輸嘅好滋味。唔可以唔提牛小排,厚厚舊吃落去又嫩又直情係「犀利」!牛板腱呢款截然唔同,腍滑入味,慢慢嚼,越嚼越有牛味,正喎!樣樣都好食得滯,仲有特製嘅紫菜珍珠飯,扒兩口,即刻有種「心滿意足」嘅感覺。最後嗰啖芝士年糕走甜路,松軟而貫徹芝士嘅香濃,可以話係「完美收官」!總括嚟講,呢度嘅燒肉定係一個「掂晒」嘅選擇。🥩👍🤤