之前都有食過炯記燒味其他分店,欣賞佢環境乾淨企理坐得舒服,燒味更加係抵食大件又高質。最近發現原來公司附近都有一間分店,決定lunch拉同事去過下燒味癮🤤🤤𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥👍 醬王豬手•招牌太子鵝油撈麵招牌太子鵝油撈麵真係必食🫶 煮得啱啱好嘅粗麵配上鵝油,食落又香又滑,就咁食都好好味。今次揀咗配上醬皇豬手,三大件豬手都好好肉,豬手皮整得好好唔會韌,肉就軟腍入味。兩樣加埋好夾🤩👍 炯記煙燻燒鵝米粉炯記最出名就係燒鵝,點可以唔嗌🤤 餐廳好貼心將燒鵝同米粉分開上,令燒鵝唔會因為浸咗湯而失準。燒鵝帶煙燻味,充滿鵝油香,肉質鮮嫩有咬口。好好彩咁得到燒鵝胸,啖啖肉🫶👍 桂香切雞(例牌)一食落就覺得好香嘅切雞🐔 例牌都幾大碟,見到都有成隻雞脾🤩 味道百吃不膩, 而且雞肉很嫩滑,有雞味。無論送飯都就咁食都好合適🤤📍炯記燒味 尖沙咀樂道19號安順大廈地下A號舖

𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥
👍 醬王豬手•招牌太子鵝油撈麵

👍 炯記煙燻燒鵝米粉

👍 桂香切雞(例牌)

📍炯記燒味
尖沙咀樂道19號安順大廈地下A號舖