2017-03-14
今日家中無人煮飯,老婆去威,我約人食下烤肉。去左Openrice 搵心水,約友人試下呢間都好,D人評語不算差。_呢度D裝修係好韓味,但我無所謂,重點係食肉同海鮮。D牛肉好腍,有牛味,好食。牛肋骨又係推介,D骨烤透會有骨汁跟埋D肉一齊食,會好正,因為醃左會好入味,個人就建議不同點咩醬,熱辣辣於入口,食到原汁原味,正。韓燒一定要豬腩肉,因為油花重,烤到豬油出晒,同D肉焦焦地,食到你耳仔郁。重有係豬腸,用咩野浸過呢?好腍身,燒到好快熟都好腍,但係唔夠入味,點韓式辣醬會好惹味,腸夠肥真係特別_味!友人佢居然埋首整爐邊蛋,加左D粟米、芝士、泡菜,我估唔好食,點知越焦越好味,D芝士溶晒咁加埋D蛋皮同埋D好辣泡菜,吃到好多粟米,口味過癮,唔錯。至於海鮮,魷魚係新鮮,但會越燒越似橡筋,有魷味,但好韌咁。帶子真係要Encore,燒烤最鮮最好味,虎蝦好大隻,雪藏野但烤完會無晒雪味,蝦有少少鮮,但肉好彈,好爽,而且啖啖蝦肉,好享受。 蝦食左好多,好值。呢間D肉同海鮮都唔錯,價錢合理啦。食左咁多焦肉,滿足,致肥?致癌?無有怕。
呢間D肉同海鮮都唔錯,價錢合理啦。
食左咁多焦肉,滿足,致肥?致癌?無有怕。