2022-06-22
和牛燒肉一郎將軍澳來了 香港地燒肉放題店係疫情後愈開愈多,但多數以平價吸引人客,質素可想而知多半參差不齊。和牛燒肉一郎自從係2021年3月在佐敦開幕之後,憑著CP值極高的小田A4和牛燒肉套餐,俘虜了大部份食客的歡心。最近疫情開始穩定,一於去將軍澳新都城分店一試呢家朋友極推的燒肉一郎!放題時段主要供應6款任食套餐,價錢由$298-$938,最貴套餐可任食過百款配料。今次就簡左cource B, 套餐有多款配料可以任叫,當中包括當中包括美國和牛及澳洲和牛,其他牛肉部位,如牛舌、牛肋條、牛里脊肉等。不太好牛的我還叫了豚肉、雞肉、海鮮等配料。 每塊豚肉粉嫩油花重,口感柔滑濃郁,且肉味超濃 ,深得一班食肉獸喜愛。熟食方面,可以任叫手握壽司、 炸雞、炸物、海鮮煎餅、燒肉丼、拉麵、烏冬等等。除左配料任叫之外,還可到自己到自助吧,任食新鮮沙律、蛋糕切餅、雪條、自製果汁等等,自助吧食物常滿,職員經常refill。