2019-11-05
今晚約咗個舊同事食飯,佢係我第一份工的同事,所以真係識咗好長時間😄佢同我一樣,都係鍾意食野,尤其是牛肉,所以今晚佢約出嚟食餐燒肉放題哩度坐位好寬闊,多卡位,入面仲有和式房間,可容納十數人聚餐我地選咗A4和牛燒肉放題,哩度用電話掃描QR code 落單,食物種類好多,有沙律,刺身,燒肉包牛,豬,雞,及其他燒物,烏冬等等坐低,佢地會先黎一盤刺身,同6款A4和牛刺身有海膽,三文魚,油甘魚,吞拿魚,甜蝦,帶子,刺身好新鮮,海膽入口好鮮甜,三文魚,油甘魚肥美,因我兩主要黎食和牛燒肉,所以冇追加刺身A4和牛有前肩,外腿,牛三角,一口牛,牛冧,牛胸腹牛前肩,外腿,油脂分布平均,入口好有牛香味,牛三角,油脂較多,入口較油膩,但牛味較重牛冧,牛胸腹,內質較軟另外,我地叫左豬腸,牛腸,厚切牛舌,同少量海鮮,豬腸醬汁帶點甜味,入口軟身,牛腸較硬,中間有點粉粉地(像豬粉腸裏面個種粉粉地),厚切牛舌,有咬口仲有不可少的菠蘿,同迷理甜番薯,燒過的菠蘿特別甜最要讚的係哩度的服務,店員好勤快,會主動更換燒烤盤,同換碟,收拾也快
哩度坐位好寬闊,多卡位,入面仲有和式房間,可容納十數人聚餐
坐低,佢地會先黎一盤刺身,同6款A4和牛
A4和牛有前肩,外腿,牛三角,一口牛,牛冧,牛胸腹
牛前肩,外腿,油脂分布平均,入口好有牛香味,
牛三角,油脂較多,入口較油膩,但牛味較重
牛冧,牛胸腹,內質較軟
仲有不可少的菠蘿,同迷理甜番薯,燒過的菠蘿特別甜