一入店就比佢啲綠色燈光嚇一嚇,成間餐廳喺午餐時候都幾暗,不過見都多人食,應該都唔差。題外話,其實一間餐廳既燈光都幾影響食客選擇餐廳既第一個觀感。好多老牌既餐龐廳或者冰室燈光都係偏暗,俾人感覺好殘舊同難以親近,希望餐廳可以改善下~椰漿飯嘅基本配置都有,椰漿味幾濃,個人幾鍾意。至於豬頸肉,味道唔錯但偏硬,比較難咬開。最得意嘅係,午餐會送中湯,材料都幾豐富。海南雞飯基本上係東南亞餐廳既「兵家必爭之地」,依間餐廳既水準就一般般。首先講個油飯,油味係有但就無咩雞油香,而且偏硬身,食唔出果種濕潤既油飯香味,至於雞同配料方面╴肉質比較鞋口但未至於好乾好瘦,算合格,至於汁料方面就似係food court水平,整體而然係飽肚合格之作。

豬頸肉椰漿飯

白咖啡+檸檬茶