2021-03-17
因為weekend冇諗定食乜, 結果係荃灣兜咗兩個圈都搵唔到啱食又想食嘅餐廳, 然後就嚟到呢度門口, 諗起以前食過幾好食 ,又唔係排咗好多人 決定encore。 舖頭位置喺路德圍旁邊 ,人來人往非常當眼。我地叫左4樣野。 鐵板蠔 超好蠔, 每隻都好肥好鮮, 食極都仲有。🤤🤤 燒豬頸肉本身唔太鍾意豬頸肉,覺得口感好似肥肉 ,不過呢度燒得幾好, 切得又薄。 唔會覺得好肥膩。 仲係即叫即燒。 生蝦刺身 生蝦刺身畀我嘅記憶點係特別貴 😂八隻蝦133蚊 , size唔係特別大 , 就係一個普通生蝦刺身。 海鮮冬陰功濕炒河粉出面好少見泰式濕炒河粉, 所以今次揀嚟試下。 個汁都似冬陰功酸酸辣辣, 不過用嚟做炒麵醬又好似唔係太夾, 成個河粉勁多秀珍菇, 食到唔想再食😂😂 食完嘢仲送咗個椰汁大菜糕, 我自己超鍾意不過男朋友就覺得麻麻地😛😛 總括嚟講餐廳啲嘢都好味, 收費都合理,下次可以試埋其他小菜。
舖頭位置喺路德圍旁邊 ,人來人往非常當眼。
我地叫左4樣野。
鐵板蠔
超好蠔, 每隻都好肥好鮮, 食極都仲有。🤤🤤
燒豬頸肉
生蝦刺身