2019-12-04 1055 浏览
老掌櫃係一間小編經常帶朋友來嘅餐館 因為呢度有超抵食北京填鴨呀 半隻都係$168咋 仲要皮脆厚肉大塊 京蔥夠辣口感味道即刻升多級 不過餅皮偏乾偏薄好難拎 覺得可以做得更好🦆.麵食方面 其實留意到大部份食客都係炸醬麵或者擔擔面二揀一🍜 食過外間嘅炸醬通常撈埋麵條食會較淡口 但呢度嘅炸醬惹味十足 紅菜頭絲比青瓜絲更爽口 整體不錯😄.平時嚟會點酸辣湯同水煮菜 不過今次嚟嘅朋友唔太食得辣 試咗其他菜式 🥚初嘗黃金南瓜 咸蛋味足 有位愛吃煎炸嘅朋友認為外皮炸得唔夠脆🙍🏻‍♀️ 放耐少少就變硬了 不過其實呢個做法配南瓜係幾夾.最後就係久等嘅秘製杭州骨🐷 說真的 去到呢個位 我地三個女仔已經飽了(頂硬上) 但呢道菜真係冇令人失望 熱辣辣 醬汁伴菠蘿更香甜 排骨肉位香嫩 薯仔炸過再炒 每件都掛哂汁非常入味👍🏻 對於一個已經飽咗嘅人類嚟講 都仲要覺得好食嘅話 就真係好好食😂 分量仲要多到山咁高 列入必食list!.三個人食呢餐人均150都唔洗😎
三個人食呢餐人均150都唔洗😎