2012-04-25 49 浏览
今天午飯來到盛記進餐,都不是第一次來的,喜歡這裡的熱情,喜歡這裡的環境更喜歡這裡的食物。土魷蒸肉餅飯,成碟肉餅望到有肥肉有瘦肉,食落就滑滑的,入味得黎唔會太咸。加一碟菜,樣就望落麻麻,但食落又幾鮮。黑椒汁豬扒飯,這裡的午餐,很特別會有天婦羅薯仔加腸仔做配菜。塊豬扒好好好入味,煎得又香口,只可惜豬扒舊骨太大塊。以往都是叫黑椒雞扒的,今次想試豬扒,特別叫姐姐改的,因豬扒餐是跟咖哩汁的,原先都以為上枱時改了黑椒汁,但食落又覺得不太相似,可能廚房沒有更改,但又食唔出有咖哩味,幾特別大大碗飯。叫了一杯熱檬水,這裡的飲品都會預先落糖的,飲左一啖先醒起,應該一早叫佢走甜,因我怕甜,所以杯檬水就給男友飲了。
大大碗飯。
2012-04-23