2018-08-21
終於約到朋友黎食呢間好有特色嘅「熨烤達人」,烤肉嘅時候會有一個熨斗壓住塊肉,好有趣!.我地要左個熨斗烤壓套餐,份量大之餘肉質都非常好!絕對係高cp值之選👻.重量級嘅磚頭五花腩望落好吸引,脂肪分佈得宜。staff首先將成塊五花腩放上爐度,再加上熨斗烤壓,半熟之後再剪成小塊。.烤好嘅五花腩外脆內軟,保持肉汁,充滿油脂香!加上任添嘅生菜同醃漬蔬菜可以減少油膩感,完美呀!.其他嘅肉類都好好味,特別係一口雪花牛粒,有濃濃嘅牛肉香,口感軟柔!.除左烤肉,我地都叫左芝士炸雞。staff幫我地開另一邊嘅爐加熱芝士,再夾起炸雞卷起一縷又一縷嘅芝士絲,非常吸引!外層香脆鬆化,雞肉滑溜,加上香濃軟綿嘅芝士,好滿足!.朋友鐘意明太子,所以仲order左個黑松露明太子蛋捲。黑松露同明太子嘅份量都好多,所以每一啖都好濃味,蛋捲唔老保持軟滑,而中間仲有流心芝士!推介!😋