2016-03-11 600 浏览
出了名,中了米芝连魔咒便没有几间小店能维持水准。新仙的老板娘脱离了集团,便开了这间小店。我收到这个消息后便立马赶来。.一坐下便毫不犹豫的向靓姐讲:爽腩河啊,唔该。这时老板娘从厨房里叫到,好肥架喔爽腩,谂清楚先好叫啊,怕你唔惯。.我话我知,爽腩河,肥无问题丫。点知老板娘又提多我一次,靓仔,真系好肥架喔爽腩。.哩个时候我心中默念,__你,我就系钟意食肥腩,我仲怕你太清淡啊!.不过,我压制住情绪,好有礼貌地讲:食开架喇,你未攞米芝连果时,我已经常日食喇,老板娘。.就系噤,当碗野送到我面前再食落口时,我知道,从前既新仙终于番咗来。熟悉既求其斩法,多肥油,汤清而浓,仲有淡淡既胡椒味,相当之有水准。虽然未去到群记噤重牛味,但如果以清汤来讲,味道质感上一定好过淡丽风既华姐。对于唔钟意汤头太油既人来讲,你一定会好钟意。致于爽腩本身,软淋而不柴,加上连在一起的油脂筋膜真系味道与口感既完美结合。系我来讲,暂时系九龙区最高水准既清汤腩之一。.系,仲有。老板娘,旧腩如果再肥d,我其实仲钟意啊。😂

系,仲有。老板娘,旧腩如果再肥d,我其实仲钟意啊。😂
2016-02-21
  • 爽腩