2019-10-13 29 浏览
今期到日本吉祥物 熊本熊🐻❤️🖤全間餐廳換上熊本熊主題嘅裝修,每位客人仲送環保不鏽鋼飲管連刷,食野都有禮物收😉🤯非黑即白黑豚肉生煎包黑白分明,太極顏色既生煎包。面頭灑有芝麻,令味道更加香。咬開少脆皮的生煎包,入面有菜有蝦,鎖得住汁唔會乾身。日本原隻鮑魚燒賣每碟食物都有不同造型的熊本熊紙牌,燒賣上面插住係鯉魚旗,好可愛🖤燒賣份量比一般茶樓的多,大大粒👍仲有彈牙的原隻鮑魚日本原粒瑤柱灌湯餃賣相好吸引呀❤️估唔到連碗都特別用熊本熊造型,餐廳對presentation真係幾用心,所有餐具,餐紙全部有熊本熊主題。紅米脆皮腸粉原來有人會未食過脆皮腸粉😂其實比平時既腸粉多左一層炸粉包住食物,最外同樣係滑lulu既腸粉皮😂脆皮令口感更豐富,咬落脆卜卜。而呢款餐廳更選用咗紅米做腸粉皮,顏色粉粉的。黑魚子釀節瓜脯節瓜脯釀入蝦肉,面頭有黑魚子作點綴。味道較清淡,健康之選黑松露蝦多士多士炸得香脆👍每塊都有大大粒蝦肉,同埋一大舊黑松露,非常香👍建議點埋甜酸醬,黑松露的香氣加上酸甜味道更加惹味。黑松露雜菌燴飯燴飯有鮑魚或雜菌選擇,因爲燒賣已經有鮑魚,所以我地就揀左雜菌。三粒大大粒冬菇,煮得幾冧有汁。記得撈勻黑松露,咁
今期到日本吉祥物 熊本熊🐻❤️🖤

非黑即白黑豚肉生煎包

日本原隻鮑魚燒賣

日本原粒瑤柱灌湯餃

紅米脆皮腸粉

黑魚子釀節瓜脯
節瓜脯釀入蝦肉,面頭有黑魚子作點綴。味道較清淡,健康之選

黑松露蝦多士

黑松露雜菌燴飯
燴飯有鮑魚或雜菌選擇,因爲燒賣已經有鮑魚,所以我地就揀左雜菌。三粒大大粒冬菇,煮得幾冧有汁。記得撈勻黑松露,咁先可以啖啖飯都沾上黑松露味😉

熊本芝麻奶凍
最後梗係叫返樣甜品先滿足😋中式甜品例如芝麻卷,同西式芒果布甸都有🥭我就當然叫返充滿熊本熊色彩既芝麻奶凍啦,襯返佢紅黑紅紅黑😜士多啤梨不太甜,但係都唔酸。奶凍用左北海道3.6牛奶,奶味特別重🍼底層係芝麻啫喱

水果烏龍茶
鮮芒果特飲
可以連杯買,熊本熊fans唔可以錯過呀😍