2024-01-19 592 浏览
各位食友,想同大家傾吓昨日去咗間唔洗太破費而食到自己臉開花嘅好地方。入面嘅牛肉選擇,多到你眼花撩亂,搞到手足無措~🐮首先,佢哋嘅牛大人秘方麻辣鍋,啱晒鍾意一啲嘢辣嘅朋友。湯底夠哂味,帶有麻辣的麻香和辣勁,每一啖都令你熱血沸騰。🌶️話說呢啲澳洲m9和牛牛丸,每一粒都夠晒彈牙飽滿,一咬落就會爆汁,內藏嘅肉汁甜度恰到好處;而安格斯牛小排和和牛牛肩卷肉質嫩滑,食落去就好似溫柔咁溶化喺口裏面。跟住我推介下海鮮,尤其係現撈嘅海蝦,彈性十足,仲有沙白蜆,肉質清新得黎又鮮甜,真係可以話係海鮮愛好者嘅中意選擇。當然啦,少唔免啲蔬菜和其他小食。屋企大細老幼都鍾意嘅豬血糕和鴨血,質感Q彈,吸齊湯汁後更加入味。而水蓮同山水滑豆腐咬落去那份爽口,簡直冇得彈!捧腹離場嘅我,只能說行到飯局,無悔牛肉之旅,期待下次再戰!🥘🍲🥢