2017-06-18
創興廣場5樓裝修後改左名做"神輿日本料理", 同樣都係日式放題, 任飲任食兩個鐘。一打開lift門, 門面裝修擺設跟日本神殿有點相似, 別具日系感。店內座位比之前多了不少, 更設部份卡位。所有野食同野飲都係自行click order紙落單, 我地可以安坐座位等食。野飲方面以罐裝汽水為主, 如果想飲酒, 每位加HK$28更設無限任飲。野食款式包括刺身、卷物、手卷、壽司、一品料理、炸物、天婦羅、鍋物、主食、小食、爐端燒同埋甜品...野食都黎得幾快, 可以密密食~先來一盤刺身, 刺身款式多達12款, 刺身以冰墊底, 所有刺身都很新鮮, 沒有腥味, 特別是馬刀貝, 超級爽口; 帶子很肥美; 不過唯獨覺得三文魚有點薄, 沒什麼爽口感。壽司既更有花之戀、卷物、手卷軍艦即叫即整, 紫菜還是脆的, 必點的一定是海膽軍艦, 海膽鮮甜, 入口即溶冷盤小食 螺肉、八爪魚 兩款口感都好爽蝦----分別有串燒蝦同埋芝士焗虎蝦芝士焗虎蝦芝士味什濃, 芝士厚厚的, 入口軟棉, 當中夾集沙律醬, 整隻蝦味道較濃, 隻蝦略帶點爽令我地忍不住再Encorn!!薯蓉帆立貝 - 帆立貝焗後都唔會太乾身,面層有少少芝士, 仲可
店內座位比之前多了不少, 更設部份卡位。
野食都黎得幾快, 可以密密食~
壽司既更有花之戀、卷物、手卷
冷盤小食 螺肉、八爪魚 兩款口感都好爽
蝦----分別有串燒蝦同埋芝士焗虎蝦
令我地忍不住再Encorn!!
薯蓉帆立貝 - 帆立貝焗後都唔會太乾身,面層有少少芝士, 仲可以有拉絲tim~
天婦羅蝦 有索油紙墊底, 所以食落唔會太油, 而且即炸, 咬落脆得有聲
芝麻雞翼 表面勁多芝麻, 而且好乾脆, 很香口
牛油炒雜菇 好入味, 牛油味幾出
一口牛 好林, 每件都細細粒, 而且入味
芝士焗蠔 隻蠔唔腥, 焗完隻蠔都唔會乾
芝士年糕 外脆內軟
羊架 大大件, 雖然有點肥膩, 肉質幾林, 而且沒有太大陣羊羶味
燒物 雞腎、雞翼、雞軟骨, 雞軟骨燒得好乾身香口
最後當然要主攻甜品啦...雖然甜品款式只有和?子同埋雪糕兩款, 但呢度既雪糕為自家製, 味道什濃, 而且香滑, 值得食多幾杯~