2018-10-21 666 浏览
趁星期日,一個人想靜靜地食個lunch,見Hero人少少,之前都食過幾次(意粉),於是叫咗「2號」set黑毛豬,落order時間係1:17pm。我一邊玩手機一邊等,等等下覺得唔對路,一睇手錶,哇!1:50分!?我足足等咗30分鐘!因為我2點左右一定要走,冇預煎一塊扒要咁耐!落餐時個收銀又唔講!否則我叫意粉算!於是立即遞手叫阿姐跟一跟。阿姐拋下一句:「豬係耐D架」後就掉頭走,睬我都儍!激到我,一來我少少趕時間,二來我眼觀周圍,只有五、六枱客,不足三分一,煎一塊豬扒半個鐘?我回佢一句:「咁我落單時你哋唔講?等咗半個鐘先催你唔過份吖」。話完,態度依舊,睬你都儍,扮聽唔到。我一向去佢樓下的Little Break食,牛、豬扒、炸豬手都超級正,講味道贏Hero一百條街啦!唯一缺點係人多,尤其星期六、日,經常冇位!人地Little Break個厚切黑毛豬我食過N次啦,15分鐘唔洗呀!人地咁多客,咪又咁快上到枱!最後,再等多8分鐘,黑毛豬上枱時間已經係1:58pm!我原本諗住1:15左右落order,1:35左右應該上枱,諗住用30分鐘時間慢慢食,結果,我只能用極度5分鐘去食完塊扒!味道,我不願置評
最後,再等多8分鐘,黑毛豬上枱時間已經係1:58pm!
味道,我不願置評!因為已經冇哂mood!加上用咁嘅速度去食,好食唔好食都已經唔再重要!
下次,呀sorry,冇下次!
再有下次,都係去返Little Break,寧願排隊等下!