2009-10-11
睇詹瑞文前要食左野先,因為睇到成 10 點幾架,但食既時候都只係 6 點,又實在真係太早,都唔係食得落好多野,所以 2 個人都唔係叫左好多。海南雞飯當然是一定的,最好就係佢完全無骨,簡直免卻哂我不少麻煩,雞肉亦夠滑夠嫩,又夠大份,不過d雞皮真係厚得好恐怖,見到都驚,真係少少都唔敢食呀! 雞湯好好飲,超濃味,而且都幾大碗,不過慢慢再飲落去就覺得鹹左少少。另外要左個凱撒沙律配煙三文魚,佢既味道比起外表睇既好,哈哈! 不過好似做得粗左少少,d生菜勁大塊,唔係麵包碎係一塊塊細既蒜蓉包,不過我覺得d蒜蓉包幾好食,又脆又夠哂香。最重要的還是醬汁,濃度剛好,我覺得挺好吃的。要了 2 杯果汁,西瓜汁個色真係超紅,真係好西瓜,應該唔係假既,哈哈! 解熱最好! AE Card好似有D Discount,但我唔知係咩亦唔知係幾多,都係聽我個friend講架咋。埋單幾多都唔太清楚,應該$500樓下度啦。