下午3点几o向大角咀买外卖, 见到间甜品店几靓咪试下. Order左冻杏汁雪蛤膏和 冻橄汁雪蛤膏. 每碗$43(8pm前有discount). 我等成10分钟都未整好, 又无客, 两碗冻糖水无理由咁耐.... 望下张单先发现佢入左"热"比我, 当然第一时间叫佢改. 再等左8分钟都系未有... 见佢包左个"橄皇," 我话我order雪蛤膏㖞!!!! 又再等... 终于等到. 已经等到好激气, 咪9秒9立刻走. 番到屋企一心谂住食雪蛤膏, 1) 橄汁雪蛤膏: 完全无橄汁! 无拿拿有西米. 成碗糖水重杰到浆糊, 半布甸状! 2) 杏汁雪蛤膏: 有杏仁味. d莲子一系就未熟透, 个心重白白哋. 一系就唔林. 又系杰到浆糊咁.最后, 雪蛤膏呢??? 揾黎揾去只系揾到一旧旧似橄汁糕嘅野. 一粒雪蛤膏都无, 收$43????? 点解释个甜品叫XX雪蛤膏??? 系咪应该去消委会到投诉?永无下次!

番到屋企一心谂住食雪蛤膏,

永无下次!
2012-07-20
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
$40 (其他)