2025-04-22
早前九龍灣開咗千海水產已經想試好耐, 今日同朋友一早訂定位去試下, 一開門已經好多人喺門口排隊入座, 店員好快已經安排客人逐一入坐,入到店舖環境好大, 大部分都係卡位舒適寬敞。自助區選擇嘢食超多款, 仲有好大個魚缸, 有十多款生猛海鮮即撈即煮, 有大頭蝦、基圍蝦、 沙白、花甲、 鮑魚、花蟹、 三點蟹、 花螺等等, 大頭蝦勁多膏, 鮑魚肉質彈牙, 每款都鮮甜美味。 店員仲好細心,當你揀選完海鮮仲會幫你洗乾淨先畀你, 淨係食海鮮已經值門票價。另外 仲可以qr code落單 火鍋肉類及小食, 澳洲 M5和牛美國肩胛肉、羊肉、豚肉, 熟食有燒、鰻魚、鵝肝多士、青魚等等。 燒蠔蒜調味上枱熱辣辣脹卜卜超正。甜品雪糕種類都好多,每樣都想食,最大驚喜就係 有日本版häagen-dazs雪糕可選擇,我都忍唔住食咗兩杯超滿足。