2018-12-16
踩完單車,係大埔想食多d肉補充返能量,上網見到呢到有燒肉放題,好似好吸引咁!6點到達餐廳,時間尚早餐廳環境寬敞,店員都有用韓文講歡迎,而且店內裝修走玩味工業風,加上d凳都係鐵桶牆壁噴上卡通塗鴉,潮味十足! 《弘大燒肉放題 $238》店員首先送上前菜:泡菜、豆芽、醃紫菜還有四款調味料:蒜頭、蒜鹽、燒肉醬、辣醬檯面一早擺好一籃生菜同埋芝士蛋!每檯包左一份和牛頭盤,擺盤好可愛,係牛形狀的木盤上面,每個部位都有紙條清楚列明燒烤既盤亦是非常細心,斜斜咁放,方便d油流走,減低油膩感覺!值得一讚!食韓國燒肉點少得燒五花肉呢!呢舊五花肉肥瘦均勻,而且係厚切,賣相討好店員細心提醒,除左餐牌上頭兩款肉類唔可以encoure,其他肉類、海鮮、野菜韓式料理都係可以無限任點記得之前有韓國朋友教路,食燒肉,用生菜包著一塊蘸上燒肉醬的燒肉、加一粒蒜頭,一起放入口燒肉既油花同生菜既爽脆,配合得完美無縫,食多幾塊都無怕 我個人非常欣賞澳洲和牛舌、鹿兒島牛柳粒、A4黑毛和牛肩胛食完肉類,轉攻海鮮,八爪魚和魷魚燒一燒就食得,非常方便人參雞湯份量迷你,等你可以試多幾款其他美食,煲完既雞肉依然嫩滑真露煮蜆配料非常豐富:蘿蔔、粉
牆壁噴上卡通塗鴉,潮味十足!
《弘大燒肉放題 $238》
店員首先送上前菜:泡菜、豆芽、醃紫菜
還有四款調味料:蒜頭、蒜鹽、燒肉醬、辣醬
檯面一早擺好一籃生菜同埋芝士蛋!
食韓國燒肉點少得燒五花肉呢!
呢舊五花肉肥瘦均勻,而且係厚切,賣相討好
燒肉既油花同生菜既爽脆,配合得完美無縫,食多幾塊都無怕
我個人非常欣賞澳洲和牛舌、鹿兒島牛柳粒、A4黑毛和牛肩胛
食完肉類,轉攻海鮮,八爪魚和魷魚燒一燒就食得,非常方便
人參雞湯
份量迷你,等你可以試多幾款其他美食,煲完既雞肉依然嫩滑
真露煮蜆
配料非常豐富:蘿蔔、粉絲、魚腐、差不多10粒蜆!
個湯頭鮮甜,真露味道不突出,但完全提升左成個蜆湯既清甜!
忍不住叫左兩煲
餐後甜品叫左movenpick vanila雪糕
雪糕100ml,誠意十足
$238食到和牛燒肉,而且其他任食小菜選擇多,質素高,性價比無得彈!