2016-08-15
我係濱海既粉絲, 有啲越南鋪餐牌內都未必有濱海, 今次純粹係喺門口睇餐牌又見到濱海而被吸引入嚟。好好彩, 一啲都無失望, 而且我相信好快我會再嚟試埋其他濱海。 我要左份春卷濱海($82+10%), 我見圖係兩條細春卷但實物係一條粗大春卷. 切開有5段, 以生菜夾住春卷跟蒸粉絲及炸蒜等食, 十分惹味. 我一向唔鍾意用魚露, 所以無點任何野; 因春卷好香而生菜亦十分新鮮翠綠, 夾埋一齊已經夠晒好味. 我數過生菜有成15塊, 包一份濱海肯定係用唔晒. 外面既濱海一般都跟6至8塊, 呢度可謂抵食夾大件. 我見餐牌其他菜色例如越南河等都係幾十蚊, 我諗好快我就會再來 而且餐廳內大部份都係卡座, 唔駛搭枱. 平時夜晚行過都見有人在門口等位, 我今次係早過7點開餐, 埋單時已經見到越來越多人. 人多開餐建議最好先訂枱.