6天前
今次帶大家嚟到荃灣眾安街嘅常滿百家菜,位置方便,氣氛熱鬧,家庭聚會或朋友飯聚都啱曬!呢度最近推出咗無限時點心同火鍋放題,仲有多個必食新推廣,真係CP值爆燈!📍香港荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓🍲 火鍋放題火鍋區精選肉類選擇多:有肥牛、牛頰、牛肩、豬肉片等,全部都切得厚薄適中,入口鮮嫩。仲有手打蝦滑、鮮鮑魚、大蝦等新鮮海鮮任攞,海鮮控絕對會開心到飛起!配料方面有多款新鮮蔬菜、菇菌、粟米、豆腐等,湯底鮮甜,火鍋配料齊全,打邊爐感覺一流。🥟 無限時點心 x 經典茶樓味道點心方面選擇豐富,無限時任叫,完全冇壓力: - 蝦餃皇:皮薄餡靚,蝦仁爽口彈牙。 - 燒賣皇:肉香味濃,帶少少蟹籽,啖啖肉汁。 - 鳳爪:鹹香惹味,入口即化,醬汁好惹味。 - 奶皇包,叉燒包:甜品類點心,餡料香甜,包身鬆軟。 點心款式多到眼花撩亂,啱晒大胃王或者打卡一族!🦆 晚上限定片皮鴨最大驚喜!每晚8點後,自助區會有片皮鴨提供。師傅即場切鴨,鴨皮脆口,鴨肉多汁,配埋薄餅皮、青瓜同甜麵醬,完美還原北京片皮鴨經典風味!去得啱時間記得留肚等食,完全唔輸比外面高級中菜館!🥤 飲品自助 x 港式經典飲品冷櫃有大量
📍香港荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓
🍲 火鍋放題
🥟 無限時點心 x 經典茶樓味道
點心方面選擇豐富,無限時任叫,完全冇壓力:
- 蝦餃皇:皮薄餡靚,蝦仁爽口彈牙。
- 燒賣皇:肉香味濃,帶少少蟹籽,啖啖肉汁。
- 鳳爪:鹹香惹味,入口即化,醬汁好惹味。
- 奶皇包,叉燒包:甜品類點心,餡料香甜,包身鬆軟。
點心款式多到眼花撩亂,啱晒大胃王或者打卡一族!
🦆 晚上限定片皮鴨
🥤 飲品自助 x 港式經典
飲品冷櫃有大量懷舊汽水(樽裝可樂、維他奶等)任拎,打邊爐同食點心最啱,無限refill,飲到夠本!
環境寬敞,座位多,適合大group聚會或家庭飯局
常滿百家菜依家嘅無限時點心火鍋放題真係性價比超高,羊腩煲暖笠笠令人難忘,片皮鴨限定驚喜加分!點心選擇夠多,火鍋配料新鮮,飲品夠多款,每個細節都見心思。食量無底or想搵地方chill半日嘅你,呢度絕對值得bookmark再嚟!