2018-04-30 61 浏览
今晚去到銅鑼灣覓食,無辣不歡既我就揀左呢間朋友極力推介既川菜 麻辣派對平日晚上7點到,大約八成滿座,仲未需要等位雖然菜牌得兩張紙,但其實選擇好多,除左有嗜辣岩晒既烤魚,水煮系列,辣子系列,唔辣既餸都有好多選擇,老少咸宜鮮椒爽脆生腸名符其實,係好爽脆!份量多多既生腸一啲都無肥膩既感覺,好厚實,嗌左中辣,個人都覺得幾辣,但夠辣先夠爽水煮江團魚除左水煮魚外,仲可以自由配搭加料,三心兩意既我地就忍唔住嗌左好多:鮮牛肉,田雞,貢丸,海蝦。全部都好入味,而且原本以為加料唔會有好多,點知份量極多,食極都仲有喜歡海鮮既我特別喜歡海蝦,夠鮮甜團魚無鯇魚咁多骨,亦都比較滑本身仲會跟埋薯粉,所以係好飽泡椒蟶子見到海鮮又忍唔住 除左辣味,仲會有泡椒嗰種酸酸味味,所以一啲都唔會滯。蟶子亦食得出係新鮮既,夠爽夠甜蜜語水果茶大大杯,見到用左好多種生果,解辣一流食到咁上下店員就會附上一小杯冰粉,有著淡淡既桂花味,作為飯後甜品正

平日晚上7點到,大約八成滿座,仲未需要等位

鮮椒爽脆生腸
名符其實,係好爽脆!

水煮江團魚

喜歡海鮮既我特別喜歡海蝦,夠鮮甜

團魚無鯇魚咁多骨,亦都比較滑

本身仲會跟埋薯粉,所以係好飽

泡椒蟶子
見到海鮮又忍唔住

蜜語水果茶
大大杯,見到用左好多種生果,解辣一流

2018-04-26