2018-08-23 85 浏览
本來係排緊隔離間海南雞飯既,但好似重有好多張飛於是就走左去隔離好似少人d既越棧啦我地叫左個二人餐,有兩碗雙拼既粉麵/飯,兩個小食,一碟菜同兩杯飲品,$198無加一。扎肉蝦餅個賣相係hea左d蝦餅係印尼蝦片d frd,上面有扎肉,少少檬粉同蔥油。點佢個甜酸汁好清新,係好岩夏天食既一個冷盤牛脷扎肉撈檬都係平時會食既野,餸既份量唔多,但撈埋檬粉汁好開胃,好易就一個人食晒一碗粉另一個小食係蒸粉包,個皮有d似煙靭版既腸粉皮,入面包左豬肉,蝦米,菇,馬蹄等等。雖然個皮有少少厚,但味道唔錯,個醬汁似係甜豉油,幾特別店內人手唔夠但d姐姐態度都算ok,不過唔收加一我都唔expect d咩服務啦。平時周不時都會食越棧唔同既分店,不過多數一人一碗麵就算。估唔到今次兩個小食都好岩我胃口,令本來無期望既一餐加添左小驚喜

扎肉蝦餅個賣相係hea左d

2018-08-22