2022-10-08
有少少挑食嘅我,喺度遇到熱情又健談嘅老闆娘,耐心推介啱我口味嘅配搭,食品係即點即製,製作需時,喺等嘢食嘅時間,望吓牆上怖置,會心微笑,點都會搵到啲共嗚,由order嘢食至離開,感覺好relax,啱哂生活忙碌嘅港人入去歇一歇。L13 More盜王大戰More盜妻 $42主打厚切三文治,烘脆咗嘅麵包,聞說用咗2隻蛋而製嘅厚厚滑蛋,三款海鮮餅,分別係蝦餅丶墨魚餅丶魚餅,如果Wasabi醬多少少可能更惹味,面層灑上櫻花蝦仔,增添鹹香味,配合返呢款海鮮風味。L2 Egg Egg 鬆鬆 $31芝士 +$9煙肉 +$6微甜嘅肉鬆配上厚厚滑蛋,加上煙肉&芝士,味道有啲似曾相識,突然諗起呢個係台式蛋餅嘅組合•三文治版。是日小食 & 冷泡茶 (跟餐 +$12)睇食評介紹,冷泡茶幾好飲,當然要試試!呢度嘅冷泡茶係店主自己不斷試泡,從而研究出最好嘅配方泡成;當日有四款可揀,我就偏愛白桃,所以揀咗白桃烏龍茶,呢款係用台灣入口茶葉,桃味清香,夠哂解膩。炸雞肉燒賣T3 橙豬豬牛夫 $38食過幾間牛夫,暫時呢度嘅最好味,習慣相機食先,隔咗一陣先食,仲係有脆脆質感,滿滿牛油香;哈密瓜杏脯醬,竟然有啲似百香果味,甜味中和
芝士 +$9
煙肉 +$6
食過幾間牛夫,暫時呢度嘅最好味,習慣相機食先,隔咗一陣先食,仲係有脆脆質感,滿滿牛油香;哈密瓜杏脯醬,竟然有啲似百香果味,甜味中和Parma Ham嘅鹹香,幾得意。
抹茶味夠濃,特別鍾意滿到瀉嘅軟糯麻糬,加埋抹茶醬,每啖都有幸福感!中間仲有紅豆蓉,唔好忽視側面做配角嘅柔軟蕨餅,宇治控必試!!
用上新鮮西柚,無論外觀同味道都夠哂fresh!