2004-06-03 7 浏览
一行七個人去食buffet, 個環境好靚, 好典雅, 仲有特別節目, 就係見到關淑怡同個細路女食野(個細路女有D似關淑怡.....)食buffet的程序係先食冷盤, 諗住去食生蠔, 點知無得食, 個解釋就係, 因為生蠔近日唔靚, 所以冇入貨, 於是無生蠔就出了凍蟹, 凍蟹都幾唔錯, 肉質幾好, 幾鮮甜, 鵝肝醬好好味, 因為佢味道夠濃, 塗麵包一流。跟住我就走去飲湯, 個湯係蕃茄湯, 可能因為加了cream, 所以我覺得個湯好滑, 好好飲, 食到呢到, 就想周圍行下, 參觀下, 於是就上了樓梯去睇下有咩甜品, 嘩嘩嘩, 君悅最出名的紅豆綠茶蛋糕出來了, 於是唔理點, 第一時間去夾件食下, 果然係一流的, 蛋糕好香綠茶味, good good good, 其他的熱食都有咩特別, 好大隻的蒜蓉煮龍蝦, 魚生, 同埋車仔麵都幾好食, 保持穩定的水準。甜品記得要食紅豆綠茶蛋糕, 其他的芝士蛋糕同甜品都好好味, 但係呢d咁好食的buffet食一次會肥五磅的, 所以各位女士要小心呀!!!