2019-09-09
話說我超鐘意飲啤酒食串燒 覺得香口串燒配上冰涼啤酒 食完吐一口氣 咩煩惱 咩鬱悶都無晒 爽呀今個星期五晚 約左一個好耐無見的朋友 我就建議去飲啤酒食串燒 慶祝happy Friday , 呢間野食物質素整體好好 值得推薦比朋友餐廳環境吾算擠迫,有幾個四人卡座 自成一角度 朋友傾計比較方便和自由得多 食物方面很好 真得食得出炭燒味 食物都即場烤 火喉控制又好 而且食物款式口味選擇繁多,包有一款合你心意的鹽燒系列: 鹽燒阿波尾雞胸軟骨肉 HKD20雞胸肉軟骨 軟骨食起來脆口, 相對平時食得雞軟骨無禁多脂肪和油膩 比較健康 值得推薦鹽燒墨魚咀 (串) HKD16超有炭香味,墨魚咀十分彈牙 鮮美另外, 鹽燒牛舌會細分不同的部位,鹽燒牛舌腩(串) HKD48呢個超值得推薦 牛舌腩係厚切的 一咬入口 嫩彈來形容 牛舌好Q彈 好彈牙 但同好軟淋 而且鹽燒味好能帶出牛味 超好食 第一次 食到這樣的質感的牛舌 好有驚喜! 好推薦 !一定要點鹽燒牛舌爽 (2串) HKD 42牛舌爽好薄切,好有嚼口, 牛味又重 吾錯 其他居酒屋串物:黑豚肉九菜花卷 (串) HKD 18 & 鹽燒豚肉露筍卷 (串) HKD2
呢間野食物質素整體好好 值得推薦比朋友
鹽燒系列:
鹽燒阿波尾雞胸軟骨肉 HKD20
鹽燒墨魚咀 (串) HKD16
超有炭香味,墨魚咀十分彈牙 鮮美
另外, 鹽燒牛舌會細分不同的部位,
鹽燒牛舌腩(串) HKD48
鹽燒牛舌爽 (2串) HKD 42
牛舌爽好薄切,好有嚼口, 牛味又重 吾錯
其他居酒屋串物:
黑豚肉九菜花卷 (串) HKD 18 & 鹽燒豚肉露筍卷 (串) HKD28
黑豚肉包住蔬菜 外面黑豚肉燒得好香 內面蔬菜 仍保持嫩脆 而且口感豐富,推薦
西班牙黑毛豬 HKD26
黑毛豬豬腩位,脂肪比例不算太多 有油脂食起來 好味得多
海苔黑豚肉鵪鶉蛋 (串)HKD 26
露筍清甜 爽口 好食
麻辣蒜茸茄子(條)HKD32
茄子烤得好軟淋入味 上面鋪左層麻辣醬 配搭起來好好食
蜜糖燒菠蘿(串) HKD48
超香甜 和juicy 食完一系列串燒 食返件燒菠蘿做甜品埋尾 一絕
桂花蜜糖凍蕃茄 HKD22
好特別的味道,桂花蜜清香同凍蕃茄意外地好配 味道好清新 食完完全清走部分串燒的餘味 推薦
啤酒
Sapporo premium draft (杯) HKD 48
銅鑼灣店限定 啤酒味不算濃 好順滑入口 超合適女生點來配串燒
而且餐廳慶賀週年 啤酒飲品買一送一,快來享受呢個優惠!