2015-01-17 1138 浏览
经过呢度几次。。。都仲系红纸贴在照牌上~ 劳工梯放在大门前。。。。 又冇食客, 以为佢未ready。。。 点知原来佢已经ready to serve~店员们热情地邀请我同时妈咪入去试~咁就几大就几大~ 萝卜就猪皮啦!小店食物选择不需要多, 最紧要就系有几样无械可击嘅主打! 咁就赢喇 上至下为: 怀旧九仔粉 (小) > 招牌鸭丝碗仔翅 (小) > 古法鸭髀 (下)哈哈! 全部够快够热~ 九仔粉材料足, 粉嘅长度:软硬度刚好, 汤嘅浓绸度:份量适中! 加埋辣辣菜圃@@@ 能提升味觉享受!碗仔翅内除了有木耳, 菇, 牛蒡~ 仲有画龙点晴之效嘅鸭丝! 鸭丝带有烧鸭味~ 加深左我对碗汤嘅好感。最后系 落最重注嘅 烧鸭下髀~~ 份量够, 肉够嫩, 皮够香, 汁唔会腻! 个皮系要赞的! 冇食过咁有层次口感的烧鸭髀! 虽然店员话佢地同佐敦𠮶间冇关系~ 欣赏佢够诚实~ 又做得出令人回味嘅美食! 咁就奖一个笑面比你地啦!
店员们热情地邀请我同时妈咪入去试~
咁就几大就几大~ 萝卜就猪皮啦!

哈哈! 全部够快够热~

2015-01-16
  • 烧鸭下髀