餐厅: 南海一號
资讯:

2016-06-09 4245 浏览
上星期五晚同女友人本想到isquare 30樓的eye bar, 但原來它是和南海一號相連,於是俾中菜吸引左裝修新派時尚,樓底又夠高,極具氣派!我們被安排坐窗邊坐位,飽覽維港靚景,盡訴心聲好地方💯💯💯💯再講講食物,一來小食是蝦片,鹹香蝦味,口感脆脆,不油膩👍👍小籠包即叫即蒸,熱騰騰,皮很薄,點少少醋令小籠包味道更出色,一咬湯就噴出來,湯好惹味,肉質結實筍尖蝦餃也是即蒸,皮也薄身,蝦肉新鮮弹牙,筍尖爽口😋😋酥炸芋蓉柚皮球,份量很大,酥炸球外皮咬口鬆化,芋蓉很油膩很滯,柚皮冇味的,非常失望😖😖😖😖最期待的腰果露,因為很少地方可以食到,除了甜味,完完全全徹底的冇腰果味,連腰果香也聞不到,really bad😈😈😈總括食物質素平平,環境取勝,另外,值得一提南海一號可點eye bar的drinks 也是抵讚的🌟🌟🌟❕❕
裝修新派時尚,樓底又夠高,極具氣派!
我們被安排坐窗邊坐位,飽覽維港靚景,盡訴心聲好地方💯💯💯💯
再講講食物,一來小食是蝦片,鹹香蝦味,口感脆脆,不油膩👍👍

筍尖蝦餃也是即蒸,皮也薄身,蝦肉新鮮弹牙,筍尖爽口😋😋
2016-06-03