終於可以試下Aqua, 服務生亦會reconfirm booking提醒同埋email dress code等注意事項,令我更期待!是晚想食傍黃昏時間,於是就試食sunset menu.此時段最低消費會較低,2 courses set 448+,3 courses set 498+. 兩人到達後安排window seat, 餐廳設施上二人一般都安排window seat.落了單後很快送上餐包籃對住個景淨係包都夠嘆餐廳服務好周到基本上有位服務生全程只招呼你,笑容禮貌非常好很快上兩道starters呢道菜幾特別 食到蝦既鮮甜,賣相亦得意天婦羅有正宗日本水準,因為餐廳其實有分意大利同日本菜兩類,而天婦羅點黑松露醬好正,個醬好香好正主菜本身幾為係飯,原來是pasta. 而龍蝦同帶子都好鮮甜 帶子味道更有驚喜三文魚扒有正常水準 肉質嫩滑,天婦羅蘿蔔係驚喜,好好食我地飽所以只叫一道甜品見到tiramisu係招牌再加上侍應推薦就點了最後確實無令人失望,咖啡味濃之餘層次亦豐富,亦有鮮果伴上,支咖啡汁有特色之餘仲有得玩下,不過相對個甜品個汁味淡,如果可以配其他汁可能更有口感。menu亦寫明可以寫上祝福字
是晚想食傍黃昏時間,於是就試食sunset menu.
落了單後很快送上餐包籃
餐包配酸芝士醬
對住個景淨係包都夠嘆
餐廳服務好周到
基本上有位服務生全程只招呼你,笑容禮貌非常好
很快上兩道starters
Starter,  藍玻璃蝦配xxxx
呢道菜幾特別 食到蝦既鮮甜,賣相亦得意
野菜天婦羅配黑松露醬
小龍蝦肉 ,帶子,意大利粉粒
焦糖三文魚扒
三文魚扒有正常水準 肉質嫩滑,天婦羅蘿蔔係驚喜,好好食
我地飽所以只叫一道甜品
見到tiramisu係招牌再加上侍應推薦就點了
Aqua own Tiramisu
最後確實無令人失望,咖啡味濃之餘層次亦豐富,亦有鮮果伴上,支咖啡汁有特色之餘仲有得玩下,不過相對個甜品個汁味淡,如果可以配其他汁可能更有口感。menu亦寫明可以寫上祝福字句,有心思既甜品
臨走時經理走過黎推介下次可以試brunch, 有機會會再黎試過!

2016-07-01
小龍蝦肉 ,帶子,意大利粉粒