2021-08-24
對住海景食晚餐,人都開心啲~Maryland crab cake外層好鬆脆,內裏有好多蟹肉,最加分係個墨西哥辣蛋黃醬加入了芒果肉,甜中帶辣,刺激味蕾!Prawn cocktail我最愛的頭盤,用咗Cocktail杯去裝啲蝦,賣相好有心思。粉紅熟蝦帶住一絲絲的鮮甜,底下仲有沙律用上自家製雞尾酒汁,很有特色。Westtholme Waygu Rump M4/M5呢間餐廳用到特製的涷肉櫃~大廚每日都好專注處理啲牛扒,務求做到best of the best!呢款屬於21-30日乾式熟成牛肉~食落果然嚐到牛肉本身天然的風味!甜美多汁,可能因熟成過程中內層水分融入牛肉纖維中,使油花分布更集中且多汁甘甜!我呢個牛魔王終於嚐到乾式熟成牛扒的魅力了!Truffle Mac & Cheese芝士控一定鐘意!略嫌麵包糠有點多。但松露味香濃,而且份量都好夠!Sautéed Mushroom多種不同的雜菇!除咗牛油,仲有香料一起炒,特別好吃~星期六晚上仲會有Live Music 🥰💗大家可以一邊欣賞無敵海景,一邊歎酒聽歌,與情人共晉晚餐👫
Maryland crab cake
底下仲有沙律用上自家製雞尾酒汁,很有特色。
Westtholme Waygu Rump M4/M5
Truffle Mac & Cheese
Sautéed Mushroom
多種不同的雜菇!除咗牛油,仲有香料一起炒,特別好吃~
星期六晚上仲會有Live Music 🥰💗
大家可以一邊欣賞無敵海景,一邊歎酒聽歌,與情人共晉晚餐👫